750 persones participen en l’acte de fi de curs dels Masters i Cursos de Postgrau de l’IL3 impartits a l’Escola d’Empresarials

 

La vetllada va combinar la solemnitat acadèmica amb un ambient lúdico – festiu i un homenatge a Mozart.

Unes 750 persones varen participar ahir a l’acte de graduació de la Promoció 2006 dels alumnes que han cursat màsters i cursos de postgrau de l’Escola d’Empresarials, i entre ells el Màster en Assessoria Fiscal (MAF) que ha arribat a la XIII Promoció,  enguany impartits a l’empara del recentment creat IL3- Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona. L’acte, que va aplegar 300 graduats, 400 acompanyants i uns 50 professors, fou seguit en viu (Aula Magna), per retransmissió en directe a través d’unes pantalles que retransmetien imatge i so (sala de juntes i a la sala B), i en directe a través d’internet. La cerimònia, desenvolupada enmig d’un marcat caràcter festiu, va suposar el final dels estudis per a més de 300 postgraduats de l’Escola- IL3.

L’acte de graduació, presidit per l’Adjunt al vicerectorat de Política Acadèmica, Dr. Gaspar Coll, per delegació del rector de la UB, va tenir com a tret de sortida la intervenció del Dr. José Manuel Calavia, qui va fer una breu elocució dirigida als graduats. Posteriorment va donar pas a dues alumnes, Cristina Finestra (Màster en Gestió i Tècniques Superiors en l’Empresa – Executive MBA) i Verónica Sartori (Màster en Empresa Internacional i Comerç Exterior); les dues alumnes, ja graduades de la Universitat de Barcelona, varen parlar sobre les experiències viscudes a l’Escola. A continuació, varen intervenir dos ex-alumnes, Carla Pérez (Consultora d’ Human Solution) i Adolfo Martínez Mas (Coordinador de la gestora de la associació d’antics alumnes del Business Programs d’IL3), els quals varen parlar de les perspectives de futur que s’obren a partir d’ara per a aquests estudiants.

Seguidament, es va donar pas al Dr. Joan Ramon Rodoreda, Vicedirector Adjunt de l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials, qui va llegir un text en honor al gran músic i compositor Wolfgang Amadeus Mozart ja que aquest any 2006 es commemora el 250è aniversari del seu naixement. Finalitzada la lectura, va entrar la pianista Teresa Sierra, qui va interpretar la magnífica composició Allegro maestoso (de la Sonata K 300d).

Finalitzada la interpretació de la sonata, es va procedir al tradicional lliurament de diplomes d’un total de 13 cursos, que estudiants de més de 10 països van rebre de mans d’un professor, acompanyat dels aplaudiments i la gresca d’uns recent graduats amb ganes de festa. Posteriorment es va llegir el “Compromís ètic per a la formació empresarial”, a càrrec del professor del Màster de Comunicació Empresarial, Andrés Cascio on els alumnes prometeren “dedicar la màxima energia a desenvolupar les responsabilitats humanes, socials i ambientals”.

A continuació, el Dr. Joan-Francesc Pont, Director General de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, va intervenir al finalitzar l’animadíssim repartiment de diplomes, per destacar que l’acte s’estava retransmetent a diverses aules de l’Escola i arreu del món via internet. En el seu discurs va recordar algunes de les idees expressades pels oradors precedents com José Manuel Calavia (els valors compartits i la llibertat de la ciència), també de Joan Ramon Rodoreda (la música com a harmonia i metàfora d’una societat bona) i de Verónica Sartori (la força transformadora de l’amor). Es va entretenir en dialogar sobre el valor del silenci en la vida, en general, i en la direcció d’empreses, en particular. Va desitjar, per últim, que l’experiència de viure en una ciutat i una universitat obertes, hagués fet a cada un dels estudiants diferents, per haver promogut en ells un sentiment d’universalitat.

Finalment, el Dr. Gaspar Coll, va cloure amb més paraules sobre la convivència entre les llengües a l’ensenyament universitari de la que és paradigma l’IL3 i les seves tres llengües del treball, la significació del català com a llengua pròpia de la UB i l’orgull de la nostra Universitat per ésser un gresol de totes les cultures.

Clausurat l’acte de graduació, alumnes, acompanyants i professors varen sopar al local Elephant, on la festa s’acabà ben entrada la matinada.

 

De la web de l’IL3

 

Anuncis