http://www.youtube.com/watch?v=nqno8H-mjeY

Al Parlament Europeu, 5 de maig de 2010. Intervenció de Daniel Cohn-Bendit. Primera impressió: l’orador sap de que parla, ho fa amb convicció, no llegeix!, utilitza els documents només com referència. Segona impressió: la gent l’escolta! No és necessari evocar situacions completament diferents, en les que l’orador llegeix fins avorrir-se a si mateix i ningú més ho fa, perquè ningú no escolta…

Com al  Parlament britànic, a tots els parlaments el costum i la bona educació haurien de prohibir que els diputats llegissin. Per limitar-se a llegir, millor, simplement, publicar a la Xarxa els intercanvis argumentals. La nostra classe política necessita una renovació, com posarà de manifest l’elevadíssima abstenció a les properes convocatòries electorals. Comencem per aquest criteri: qui no sàpiga expressar-se a la tribuna sense llegir, que es dediqui a qualsevol altra cosa.

Sobre els arguments de Cohn-Bendit: completament d’acord. Necessitem un Fons Monetari Europeu amb capacitat d’incidir sobre els mercats i protegir-nos, en la mesura del possible, de l’especulació. I hem de reconèixer l’ hipocresia de demanar-li talls pressupostaris a Grècia mentre li venem les armes més cares del món en lloc de promoure un àrea desmilitaritzada greco-turca. A Grècia no existeix una identificació de la gent amb l’Estat… i avisa: ja veureu a Espanya i a Portugal quan hi hagi problemes. Era el 5 de maig, els problemes ja els tenim aquí…  Ha arribat l’hora de demostrar identificació amb la societat, amb el seu conjunt,  amb el que podem anomenar la república, de fer Política i no política, d’aparcar les diferències durant un temps, de promoure governs d’unitat per reconstruir l’Economia i redimensionar les nostres activitats.

Anuncis