El primer ministre a Tribuna Barcelona

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, situa avui a TRIBUNA BARCELONA, al mateix nivell, el combat per la democràcia, la construcció de l’Espanya plural i l’efectivitat del principi d’igualtat, base de la ciutadania.

No es considera culpable de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, però sí que assumeix les conseqüències de la sentencia com una part de la seva responsabilitat política. Això el compromet a cercar les vies d’aprofundiment en l’autogovern.

Recorda que va ser ell qui va vertebrar l’aprovació de l’Estatut a les Corts Generals i que això va incloure el reconeixement de la identitat nacional de Catalunya, un reconeixement que ara reitera. Afirma que Catalunya és una nació i que aquesta realitat no és incompatible amb la nació espanyola, si la nació espanyola es correspon amb l’Espanya plural.

Creu que paga la pena seguir junts en l’esforç per bastir, precisament, l’Espanya plural, l’Espanya que el món coneix i respecta.

(Josep Maria Sanclimens fa una intervenció final desafortunada en la que mesura la desafecció a Espanya en termes de manca de suport popular a La Roja: el públic protesta i alguns ens sentim una mica avergonyits…)

Anuncis