Ha tancat o està a punt de tancar Le Relais de Venise (“Son Entrecôte”) a Pau Claris, 142, entre Aragó i València. Una víctima més de la crisi. El restaurant i les seves treballadores, atentes i eficients. Ho sento molt. Le relais… i el seu menú únic a base d’una petita amanida amb nous i un entrecôte amb patates fregides allumettes, tan difícils de trobar ben fetes a Barcelona, i amb una salsa secreta especial, forma part del paisatge de la meva vida. Dinars amb el Vicenç, amb la Gemma, amb amics fidels i amb conspiradors del millor estil, i també amb algunes persones de les que he oblidat el seu nom. El darrer cop haurà estat el 15 de juliol amb el Joffre. Ens van tornar a servir la carn en dues meitats, conservant la segona a una safata escalfada amb petites espelmes. L’any 1959, Paul Gineste de Saurs va comprar un restaurant italià anomenat, precisament, Le Relais de Venice, al districte XVII de París, amb l’objectiu d’ajudar a la difusió dels vins de ca seva, el Château de Saurs, a prop de Toulouse. Va dissenyar el mateix menú únic que ens ha arribat fins avui i la seva família ha conservat el secret de la salsa (més o menys desvetllat per un article publicat a Le Monde el 21 de juny de 2007). Conegut sovint com L’Entrecôte, existeixen dues franquícies a Londres, una a Manhattan, una a Bahrein i … fins ara… la única sucursal pròpiament dita, a Barcelona.