Ens acostem a final d’any i com ja és tradició estem preparant la Jornada d’Estudi sobre el Tancament Fiscal 2011, enguany però hem cregut convenient fer-la juntament amb l’Il·lustre Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona, sota el títol “JORNADA D’ESTUDI TRIBUTARI2011”.

La Jornada consta de dues parts, la primera part farem un viatge per totes les novetats fiscals aprovades aquest any a càrrec deCarmen RomeroCalvo (economista i membre de l’AEDAF) i un repàs per la jurisprudència i la doctrina administrativa del 2011, com sempre a càrrec del company Luis Viñuales Sebastián (Advocat). Alhora l’Angel Aguallo Avilés, Magistrat del Tribunal Suprem i Catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Córdova, ens parlaran de les qüestions més problemàtiques en vers a la prova en l’àmbit tributari: en el procediment inspector, en l’àmbit de les reclamacions econòmico-administratives i en el procés contenciós-administratiu, el contingut seria, essencialment, el següent:

  • Els límits per a l’aportació i valoració de les proves en els procediments tributaris, en la via economicoadministrativa i en la via judicial.
  • Sobre la càrrega de la prova i les normes sobre valoració de les proves en els procediments d’aplicació dels tributs (arts.1050 a108 LGT).
  • El valor probatori de les diligencies, les actes i els informes ampliadors.
  • Els mitjans de prova en l’àmbit tributari; en particular, els documents públics i els privats (la comptabilitat i les factures).
  • D’altres qüestions que es puguin plantejar en relació amb la prova (presumpció en matèria tributària, guanys patrimonials no justificats, etc.)

I acabarà amb la doctrina més recent del Tribunal Suprem sobre les notificacions en l’àmbit tributari.

La segona part, introduïm com a novetat a aquesta jornada una Taula Rodona composta perFrancesc Bosch Salas(Magistrat del TSJ de Catalunya, Sala Social), en Ramón Morral Soldevila (Professor Titular de Dret Mercantil de laUniversitat de Barcelona),en Joan Francesc Pont Clemente (Catedràtic de Dret Financer i Tributari de laUniversitat de Barcelona, i membre de l’AEDAF) i d’en Jesús Rodríguez Márquez (Instituto de Estudios Fiscales i membre de l’AEDAF) que ens parlaran de la relació jurídica entre el Soci-Administrador i Societat des de l’àmbit fiscal, mercantil i laboral.

Com tots sabeu actualment la figura de l’administrador, que a la vegada és soci d’una societat, ha d’estar molt ben definida des de l’àmbit mercantil i laboral, ja que això determinarà en moltes ocasions la tributació d’aquesta societat en l’Impost sobre el Patrimoni,  en l’Impost sobre Successions i Donacions. El debat sobre aquest tema és molt intens davant de les actuacions que s’estan portant a terme per l’Administració Tributària, qualificant la relació a efectes d’IVA i de l’Impost sobre Societats de manera dispar i que han suposat un increment considerable d’inseguretat jurídica en l’aplicació de la nostra normativa, pel que procedirem a un anàlisi de la darrera jurisprudència i dels criteris de la DGT.

Per aquest motiu abordarem la relació jurídica de l’administrador soci d’una societat des de les tres vessants: mercantil, laboral i fiscal; sent les dues primeres prèvies a l’estudi de la tercera: la vessant fiscal. Aquesta última és la que convé determinar clarament ja que la inquietud del públic és essencialment tributària.

La taula Rodona serà coordinada per la nostra companya Mercè Busquets Alted.

Aquesta jornada és durà a terme el dia 1 de desembre de 2011 a l’Hotel Fira Palace de Barcelona, situat a l’Avinguda Rius i Taulet, 1-3, al costat de Plaça Espanya i Paral·lel.

Us adjunto el link del corresponent PROGRAMA.

Font: AEDAF Catalunya

Anuncis