El Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, reunit aquesta tarda en sessió extraordinària, ha acordat el nomenament del professor Joan-Francesc Pont Clemente com a vicepresident tercer de la institució.

Jurista amb dilatada experiència, en camps com les relacions entre la Hisenda Pública i el contribuent, la fiscalitat empresarial, el Dret sancionador i les fórmules alternatives de resolució de conflictes,  Pont és des de 2010 president de la Comissió d’Assumptes Fiscals i Jurídics de la Cambra i membre del Consolat de Mar des de 2011.

Amb la seva elecció, el ple ha volgut donar un impuls a una de les màximes funcions que la nova Llei de Cambres reconeixerà a aquestes corporacions: la mediació extrajudicial  entre empreses, amb la finalitat de reduir la càrrega dels tribunals.

Catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona, Doctor en Dret i Diplomat en Ciències Empresarials, Pont (Barcelona, 1957) és president de la firma d’advocats i economistes Pont Mestres, amb seus a Barcelona i Madrid. També és president de la secció tercera de la Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i de la Fundació Magí Pont Mestres i Antonio Lancuentra Buerba, a més de participant a un seguit d‘iniciatives de la societat civil, que inclouen una activa presència a instàncies internacionals.

http://premsa.cambrabcn.org

Anuncis